20/11/2011 Eigengemaakt


Maria, Nathalie, Rugia en Maria (met dochter en vriendin) verkochten zaterdag 20 november hun huisgemaakte producten op de markt van ‘Eigengemaakt’, in het Rotabs Stylecentre in Rotterdam-Noord.Hier boden allerlei Rotterdammers hun zelfverbouwde en zelfbereide etenswaar te koop aan, van gepofte spruiten tot heerlijke pasteitjes en gerookte ganzenborst.
In de kraam van de dames vonden we producten uit alle windstreken. Hindoestaanse, Kaapverdiaanse en Antilliaanse kip- of gehaktpasteitjes, broodpizza uit Eritrea, geitenkaas volgens Turks recept en Spaanse tortilla. De verkoopsters deden er goede zaken.
Rugia Paula is samen met vier andere vrouwen uit de buurt verantwoordelijk voor het onderhoud van de broeikas in de binnentuin van de seniorenflat aan de Hamakerstraat.
Rugia maakte speciaal voor de Eigengemaakt-markt Antilliaanse pasteitjes, met tonijn of gehakt.






Recept Antilliaanse
gehaktpasteitjes van Rugia:

Vulling:
rundergehakt (rul bakken)
gesnipperde ui
fijngesneden rode paprika
evt. Madame Jeanette fijngesneden of rode peper
peper/zout
krenten of rozijnen

Deeg:
bloem
margarine
snufje zout
beetje water
zonnebloemolie voor frituren


Bereiding:

Verhit olie in pan en fruit ui, paprika, pepertje paar minuten. Voeg het gehakt toe en laat even bakken. Voeg krenten of rozijnen toe. Laat gehaktmengsel uitlekken in vergiet en afkoelen. Strengen van het deeg maken en 30 min. afdekken onder vochtige keukendoek. Deeg platmaken met deegroller en rondjes maken van ongeveer 15 cm doorsnee. Rondjes vullen met 1 of 2 el vulling (let op: vulling mag er niet uitkomen). De randen natmaken met water en dichtvouwen zodat er een half maantje ontstaat. Druk met een vork de randen goed aan. Bestrooi beide zijden met bloem en leg op bakpapier. Bak de pasteitjes goudbruin in de frituur. De bolle kant eerst en dan omscheppen. Warm of koud eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten